ßßß

Składniki:2 jajka80 g boczkułyżka pasty ajwar (jeśli nie macie można użyć np pasty chili)2 średnie pomidory (pozbawione skóry)kawałek sera fetapieprztortillaopcjonalnie: pieczarki, kiełbaski, papryka, dowolne sery, szpinak itpWykonanie:Boczek pokrój w kawałki i podsmaż przez chwilę. Gdy lekko się podpiecze dodaj pokrojone w kawałki pomidory oraz ajwar. Przypraw pieprzem. Wybij na patelnie jajka, posyp pokrojoną fetą i wstaw ją albo do piekarnika (temp. 180 stopni) lub na grilla (rozgrzej dwa palniki na średniej temperaturze). Piecz do momentu gdy jajka się zetną. Tortille pokrój na 4 kawałki (trójkąty) posmaruj lekko oliwą i podpiecz chwilę na grillu (uważaj żeby się nie spaliła:)). Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Tortillę możesz posmarować ajwarem.Smacznego!