Wykonanie
Jestem
absolutną pestomaniaczką.
Pisałam nie raz. I zastanawiam się czy to już nie jest uzależnienie i czy nie powinnam tego leczyć. Bo jestem w stanie sobie wyobrazić że można dodać pesto naprawdę do wszystkiego. I ciągle zastanawiam się z czym jeszcze mogłabym je zjeść. Robiłam już kanapkę z pesto i
bryndzą (tu) ale muszę przyznać, że ta pasta bije ją na głowę. Pewnie dlatego, że
rukola aktualnie jest dość ostra i wyrazista. I w połączeniu z delikatnym
serkiem naprawdę
daje niesamowity efekt:) Mój m. niemal musiał wyrywać mi kanapki bo chyba gdyby tego nie zrobił to bym się z nim sama z własnej woli nie podzieliła. I nie miałabym z tego powodu żadnego wyrzutu sumienia...

Składniki:Pesto:100 g
rukoli3 ząbki
czosnkuoliwa (użyłam
oleju z
orzechów arachidowych)
sólpieprz2 łyżki
orzechów nerkowca130 g
serka naturalnego (użyłam
serka śmietankowego łaciaty)tostyWykonanie:
Rukolę,
czosnek,
orzechy,
oliwę,
sól i
pieprz zmiksuj. Jeśli masa nie będzie chciała łatwo się zmiksować dolej więcej
oliwy. Pesto przełóż do miseczki i wymieszaj z
serkiem. Ewentualnie przypraw
solą i
pieprzem według gustu. Najlepiej smakuje na jeszcze lekko ciepłych tostach.Smacznego!