Wykonanie
Muszę przyznać jedno. To chyba moja ulubiona wersja hamburgera. Jest po prostu przepyszny i żadne słowa nie będą odpowiednie żeby to opisać.
Ser pleśniowy pod wspływem ciepła lekko się roztapia i chutney z
cebuli pasuje do tego idealnie. Nie przepadam za
mięsem.. ale bez tego hamburgera nie wyobrażam sobie już grilla. Bardzo polecam!

Składniki:500 g
mięsa mielonego dobrej jakości
sólpieprz2 ząbki
czosnkukrążek
sera pleśniowegokilka liści
sałatychutney z
czerwonej cebulibułki hamburgeroweWykonanie:
Mięso przełóż do miski dopraw
solą,
pieprzem i pokrojonym w drobną kostkę
czosnkiem. Połącz wszystko ze sobą i uformuj hamburgery (wyszły mi 4 średniej wielkości) i wstaw je do lodówki na 20 minut. Po tym czasie upiecz je na grillu (w zależności od upodobań).
Bułki również podpiecz. Następnie na
bułce układaj kolejno
sałatę,
mięso,
ser i chutnej. Możesz użyć ulubionego sosu.Smacznego!