Wykonanie
Jest coś tak uzależniającego w muffinach że po prostu muszę je piec i jeść. Niestety. Na szczęście nie tylko w wersji słodkiej. Dzisiaj zdrowo i bezcukrowo ale nadal smacznie:) Muffiny naprawdę smakują zaskakująco dobrze. Z każdym kęsem coraz bardziej. Są dość wilgotne dzięki
bananom i
awokado które spełnia rolę
masła i nie jest wyczuwalne. Nie są słodkie więc nadają się na śniadanie lub podwieczorek. Polecam:)Krótki wpis odnośnie muffin i inne przepisy znajdziecie tutaj

Składniki:1/2 szkl.
mąki pszennej1/2 szkl.
mąki żytniej chlebowej (w oryginale
mąka gryczana)łyżeczka
proszku do pieczeniapół łyżeczki
cynamonu1
bananpół
awokado2 łyżki
miodu (jeśli jest twardy- rozpuść go podgrzewając)1 duże
jajkopół
jabłka drobno pokrojonegoWykonanie:
Banana i
awokado rozgnieć widelcem (pomogłam sobie mikserem) i przełóż do miski. Dodaj
jajko i mód. Wymieszaj. Suche składniki wymieszaj w drugiej misce. Połącz suche składniki z mokrymi i wymieszaj. Przełóż ciasto do papilotek. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Piecz muffiny ok 30- 35 minut. Sprawdź patyczkiem czy są gotowe.Smacznego!