ßßß
Cynamonowy pieróg nadziany jabłkiemSKŁADNIKI:1 łyżeczka masła60 g mąki1 łyżka miodu1/2 roztrzepanego jajkaszczypta sody oczyszczonejszczypta proszku do pieczeniaszczypta cynamonyWYKONANIE:Masło i miód rozpuszczamy w rondelku/mikrofalówce. Mąkę mieszamy z cynamonem, sodą, proszkiem. Wbijamy do niej jajko i dodajemy roztopione masło i miód. Całość wyrabiamy na gładkie ciasto, które następnie rozwałkujemy i nadziewamy np. jabłkiem. Pieczemy ok. 13 minut w 175 stopniach.
***Najlepszy moment na chorobę? Święta.Już jest lepiej, ale nadal jestem uziemiona w łóżku pod kocem - czyli to, czego najbardziej nienawidzę. Nienawidzę nic nie robić, nienawidzę bezczynnie czekać, zwłaszcza że tyle rzeczy do przygotowania.. No ale nie ma co narzekać, można za to nadrobić serialowe zaległości :)