ßßß
Składniki:250 g mąki0,5 l mlekałyżka cukruszczypta soli4 jajka50 g masłaNadzienie:nutella - wg gustu1-2 kieliszki (wg gustu) likieru irlandzkiego Carolans (może być Baileys, rum, likier kawowy lub czekoladowy)pół szklanki migdałów w płatkach30 g rozpuszczonego masłaWykonanie:Masło rozpuść i odstaw do wystygnięcia. Do miski wrzuć składniki na ciasto naleśnikowe oprócz i wymieszaj dokładnie alby uzyskać płynne ciasto. Najlepiej użyć miksera ale ja zrobiłam to ręcznie. Wlej roztopione masło i wymieszaj. Odstaw na ok 30 minut. Przed pieczeniem znowu je przemieszaj i jeśli jest zbyt gęste dodaj trochę mleka. Usmaż naleśniki. Nutelle i likier wymieszaj w miseczce dodaj pokruszone migdały i jeszcze raz wymieszaj. Każdy naleśnik posmaruj nadzieniem i złóż w trójkąt i układaj je w formie do zapiekania jeden na drugim. Posyp odrobiną migdałów i polej rozpuszczonym masłem. Zapiekaj w temp. 180 stopni przez ok 20 minut (trzeba obserwować).Smacznego!