Wykonanie
Witajcie;) Nie wiem jak to się składa, ale co chwila znajduje w domu
czekoladę, która domaga się zjedzenia;) No i wczoraj też tak było…i tak powstały klasyczne muffinki z kawałkami
czekolady. Nie ukrywam, jestem czekoladoholikiem;) Są bardzo szybkie, więc nadają się na kryzysowe chwile, kiedy brakuje czegoś słodkiego…Muffiny mają piękny zapach,są wilgotne...a w środku kryją kawałki
czekolady....mniamm..
Składniki:2 i 1/2 szklanki
mąki1/2 szklanki
cukru2 łyżeczki
proszku do pieczenia3/4 kostki
masła1 i 1/2 szklanki
mleka2
jajkapo tabliczce gorzkiej i
mlecznej czekoladysólWykonanie:Tabliczki
czekolady posiekać.
Masło roztopić, przestudzić.Połaczyć
mąkę,
proszek do pieczenia,
cukier, szczyptę
soli i
czekoladę. W drugim naczyniu wymieszać roztrzepane
jajka,
mleko i stopione
masło. Mokre składniki dodać do suchych, dość niedbale wymieszać.Papilotki włożyć do formy na muffinki, napełnić
ciastem do 2/3 wysokości. Piec 25 min. w temp. 180 stopni.