Gdzieś w necie wynalazłam przepis na gofry z dodatkiem czekolady..i musiałam je wypróbować..dodatek czekolady świetny pomysł..ale to ciasto akurat nie przypadło mi do smaku..Gofry nie wyszły ani chrupiące, ani miękkie ..innym razem wypróbuję inny przepis na ciasto i dodam czekoladę..25 dkg mąki15 g cukru3/4 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli225 ml mleka50 ml wody20 g masła2 jajka10 dkg czekolady posiekanej na drobne kawałkiW misce wymieszać mąkę,cukier, proszek do pieczenia, sól. Porcjami wlewać mleko i wodę, cały czas miksując. Następnie dodać roztopione masło, jajka i wszystko dokładnie miksujemy. Na końcu dodać czekoladę i delikatnie wymieszać. Ciasto wylewać na dobrze rozgrzaną gofrownicę, piec na złoty kolor.