Wykonanie
To już nasz osobisty klasyk:) Przepis wędruje w świat i każdy kto go wykorzystał jest nim zachwycony. Nieskomplikowany, szybki i naprawdę godny polecenia. Darzę to danie szczególnym sentymentem. Pierwszy raz ugotował je dla mnie mój m. kilkanaście lat temu. I przyznaję, że to on robi je najlepiej..Nie wiem co ale jest coś uzależniającego w tym daniu. Mogłabym je jadać codziennie i nie jestem pewna że czy by mi się znudziło. Jeżeli jakimś cudem coś zostanie można dodać pokrojonego w kostkę
ananasa i podać w formie sałatki.
Składniki:100 g ugotowanego
ryżuduża
cebulapuszka
tuńczyka (w kawałkach i w
oleju)puszka
kukurydzycurrysólpieprzpapryka słodkaWykonanie:
Cebulę pokrój w kostkę. Do podsmażenia
cebuli użyj odrobiny
oleju z
tuńczyka (nie wylewaj całego
oleju bo może być słony). Smaż na wolnym ogniu aż
cebula się zrumieni. Dodaj trochę
curry następnie
tuńczyka a chwilę później
kukurydzę. Smaż przez chwilę. Przypraw jeszcze odrobiną
curry,
słodką papryką i
pieprzem. Dodaj ugotowany
ryż. W razie potrzeby użyj
soli. Dokładnie wymieszaj aby smaki się połączyły.Smacznego!