Wykonanie
Wczorajsze podsumowanie było o produktach, które zostawiłam dla siebie do testowania, ale i odwiedzający mnie znajomi czy rodzina, miała możliwość ich poznania. Dzisiaj przedstawię listę tych, które rozdałam.
Przyprawy trafiły do blogerek, które napisały kilka słów na ich temat. I od tego zacznę.
Magda, Marzena i Ewelina, dość wysoko oceniły
zioła prowansalskie,
czarny pieprz i
czerwoną paprykę.Marzena :Najpierw rzuciło mi się w oczy ładne opakowanie, wykonane bardzo solidnie, dobrej jakości, nie rwie się, jest wytrzymałe. Bardzo kolorowe i przyciągające wzrok. Łatwe o otworzeniu.Zapach przypraw świeży i intensywny, ładny kolor.
Przyprawy bardzo dobre jakościowo i
smakowo, aromatyczne.
Paprykę dodałam do dania z
ryżem i warzywami, poprawiło to smak dania, jego wyrazistość.
Zioła prowansalskie dodałam do dania z
makaronu z sosem z
cukinii i
pomidorów, wyszło pyszne i pełne aromatów.
Pieprz czarny zmieliłam w młynku i dodałam do obydwu tych potraw, a poza tym do
twarożku z
rzodkiewkami, jako dodatek smakowy na kanapki do
pomidora,
ogórka, do zup warzywnych, bardzo intensywny smak i zapach, nadaje daniu głębi i aromatu.
Przyprawy przypadły mi do gustu, są bardzo fajne i smaczne, na pewno jeszcze je kupię. Dziękuje.




Ewelina :
Papryka czerwona słodka – użyłam do przyprawienia
mięsa do spaghetti , do gulaszu, dodaję również
paprykę do jajecznic y. Smak potraw bardzo dobry. Czy
przyprawa miała wpływ ? Na pewno tak .
Zioła prowansalskie – użyłam do
twarożku,
mięsa drobiowego. Smak potrawy bardzo dobra.
Zioła mają bardzo duży wpływ na smak.
Pieprz czarny ziarnisty – użyłam do zup i
sosów. Smak dobry,wpływ na smak w jakimś stopniu jest.
Magda :
Pieprz czarny ziarnisty -
sałatka wiosenna z
jajkiem, doprawiłam całą
sałatkę,
pieprz wyrazisty w smaku, dobrze wysuszony, w smaku dosyć ostry.
Sałatka nabrała ostrości i smak sezonowych warzyw został mocno podkreślony. Jestem zadowolona z tej
przyprawy.
Zioła prowansalskie - kanapka caprese, po otwarciu bardzo długo pachnie, zapach się nie zatraca. Podkreśliły smak
pomidorów, nie czułam potrzeby dodawania żadnych innych przypraw, nawet
soli. Smak łagodny, ale bardzo wyrazisty. Jestem wręcz zachwycona jakością tej
przyprawy.
Papryka słodka -
krakersy,
przyprawę dodałam do masy, która nabrała koloru.
Przyprawa bez zachwycającego zapachu, oprócz koloru nie wniosła zbyt dużo do smaku. Przed włożeniem do piekarnika, posypałam
papryką jedynie dla ozdoby. Ogólnie nie jestem zachwycona tą
przyprawą.



Dziewczyny! Bardzo Wam, dziękuje za te kilka słów recenzji. Zostały dodane do mojego podsumowania całej akcji.
Musztarda poszła w dobre ręce i przeszła test grillowy. Jednak nie sprawdziła się i nie trafiła w gusta członków imprezy.



A
słodycze na deser zostawiłam. Rurki świetne, kruche.
Migdały jakościowo porównywalne do tych z droższych, firmowych.