Wykonanie
To był mój pierwszy raz i mimo, że do końca nie byłam przekonana to jednak ciasto wjechało na stół. Mnie posmakowało bardzo i żałuję, że już nic nie zostało! Zapraszam po przepis, choć pewnie już Kubuś gościł w Waszych domach.
Składniki :
Biszkopt :* 3
jajka* pół szklanki
cukru* szklanka
mąki pszennej* łyżeczka
proszku do pieczeniaMasa budyniowa :* 3 budynie
śmietankowe* litr soku przecierowego np. KubuśMasa z kremówki :* 350 ml
śmietany kremówki 30%*
galaretka cytrynowa* 2 łyżki
cukru pudruDodatkowo :*
czekolada gorzka* opakowanie
ciastek typu Delicje
Przygotowanie :
Jajka ubić z
cukrem, dodać
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy, piec około 20 minut na złoty kolor. Odstawić
biszkopt do całkowitego wystygnięcia. Sok podgrzewać na wolnym ogniu, dodać proszki budyniowe, mieszać aż się zagotuje. Masę budyniową wylać na
biszkopt. Ułożyć delicje, odstawić do wystygnięcia.
Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Kremówkę lekko ubić z
cukrem, dolewając przestudzoną
galaretkę, ciągle mieszać. Wylać na ciasto. Odstawić na godzinę do lodówki. Zetrzeć
czekoladę na ciasto. Pokroić na kwadraty.