Składniki: -3 jaja -4 łyżki cukru -3 duże łyżki mąki pszennej -1 łyżka mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -200ml śmietanki -1 opakowanie serka maskarpone -2 łyżki cukru pudru -pół gorzkiej czekolady + 3 łyżki śmietanki -opakowanie rafaello Wykonanie: Jajka ubijamy na puch, pod koniec dodajemy cukier. Do ubietej masy przesiewamy mąki z proszkiem , delikatnie mieszamy. Na dużą blaszkę z piekarnika wylewamy ciasto, wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 st. na 12 minut. Po wyciągnięciu lekko przestudzić zwinąć w rulon , przykrywamy ściereczą do wystudzenia. Śmietankę ubijamy na koniec dodajemy cukier puder i mascarpone.Trochę masy zostawiamy do posmarowania wierzchu. Do rondelka wlewamy śmietankę, dodajemy czekoladę . lekko podgrzewamy do rozpuszczenia czekolady, studzimy. Wystudzone ciasto rozwiajamy, smarujemy masą, na tarce ścieramy trochę czekolady, zawijamy w roladę. Wierzch smarujemy resztą masy i polewamy stopioną czekoladą. Górę dekorujemy rafaello.