ßßß
Cookit - przepis na Wielkanocne jajka faszerowane
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Wielkanocne jajka faszerowane
Składniki
Jajko
Majonez
Oliwki
Bazylia
Rzeżucha
Sól
Pieprz
Czarnuszka
Wykonanie
Kolejna moja wielkanocna propozycja na świąteczne śniadanie to
jajka
faszerowane. Wybrałam
pastę jajeczną
z dodatkiem
oliwek
i świeżych
ziół
z odrobiną
majonezu
. Spróbujcie tego połączenia.
Składniki :* 6
jajek
Farmio ugotowanych na twardo* 2 łyżki
majonezu
* garść czarnych
oliwek
* kilka listków świeżej
bazylii
*
rzeżucha
*
sól
,
pieprz
* szczypta
czarnuszki
Przygotowanie :
Jajka
przekroić na pół, ostrożnie wyciągnąć
żółtka
. Rozgnieść je z
majonezem
. Przyprawić, dodać posiekane
zioła
oraz pokrojone w drobną kostkę
czarne oliwki
. Tak przygotowaną pastą nadziewać połówki
jajek
. Posypać odrobiną
czarnuszki
, świeżo mielonym
czarnym pieprzem
obłożyć połówkami
oliwek
oraz posypać
rzeżuchą
. Idealnie smakują z
pomidorową
salsą .
Źródło:
http://www.magicznezyciemarty.pl/2014/04/wielkanocne-jajka-faszerowane.html
Przepisy powiązane
Faszerowane marmurkowe jajka
Jajka faszerowane z bazylią
Pasta z suszonych pomidorów
Jajka z majonezem bazyliowym i rzeżuchą
Pasta jajeczna.
Składniki powiązane (0)