ßßß Cookit - przepis na Wielkanocne jajka faszerowane

Wielkanocne jajka faszerowane

nazwa

Wykonanie

Kolejna moja wielkanocna propozycja na świąteczne śniadanie to jajka faszerowane. Wybrałam pastę jajeczną z dodatkiem oliwek i świeżych ziół z odrobiną majonezu. Spróbujcie tego połączenia.
Składniki :
* 6 jajek Farmio ugotowanych na twardo
* 2 łyżki majonezu
* garść czarnych oliwek
* kilka listków świeżej bazylii
* rzeżucha
* sól, pieprz
* szczypta czarnuszki
Przygotowanie :
Jajka przekroić na pół, ostrożnie wyciągnąć żółtka. Rozgnieść je z majonezem. Przyprawić, dodać posiekane zioła oraz pokrojone w drobną kostkę czarne oliwki. Tak przygotowaną pastą nadziewać połówki jajek. Posypać odrobiną czarnuszki, świeżo mielonym czarnym pieprzem obłożyć połówkami oliwek oraz posypać rzeżuchą. Idealnie smakują z pomidorową salsą .
Źródło:http://www.magicznezyciemarty.pl/2014/04/wielkanocne-jajka-faszerowane.html