Miałam miseczkę obgotowanych grzybów a na sos mało , znowu z jajkami nie jadam grzybów leśnych. Wyszło, że spróbuje zrobić coś ala mielone kotlety tyle że zamiast mięsa dam właśnie te grzyby. Do tego dodatek natki pietruszki i kawałeczki mozzarelli do smaku. Polecam spróbować póki trwa jeszcze sezon na grzyby.Ale można też wykorzystać zamrożone grzyby i zrobić jarskie kotlety z grzybów na wigilijną kolację.Składniki :* miseczka ugotowanych grzybów leśnych* bułka namoczona i odciśnięta* jajko* duża garść natki pietruszki* 3 plasterki mozzarelli* sól , pieprz* bułka tarta do obtoczenia* olej rzepakowyPrzygotowanie :Wszystkie składniki porządnie wymieszać. Można dla smaku dodać cebulę bądź czosnek. Ja chciałam dodać tylko natkę pietruszki. Uformować kotlety , obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.