ßßß
Składniki:1 skrzydło z indyka2 marchewki1 korzeń pietruszkikawałek selerakawałek pora1 cebula2 łyżki suszonych warzyw1 liść laurowy4 kulki ziela angielskiegosólnatka pietruszkiSposób przygotowania:1. Skrzydło z indyka płuczemy, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Zdejmujemy szumowiny.2. Cebulę obieramy, kroimy na pół i opalamy nad gazem, aż będzie "przypalona".3. Pozostałe warzywa obieramy i dowolnie kroimy.4. Do odszumowanego dodajemy pokrojone warzywa, liść laurowy, ziele angielskie, suszone warzywa i cebulę. Gotujemy na wolnym ogniu przez 1,5-2 godziny. W razie potrzeby uzupełniamy wodę - wlewamy zimną wodę po bokach garnka - dzięki temu nasz rosół będzie klarowny. Na koniec dodajemy soli do smaku.5. Gotowy rosół podajemy z ugotowanym makaronem nitki, posiekaną natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem.Smacznego!!!