Wykonanie
Nie macie pomysłu na szybką przekąskę? Zróbcie
kurczaka w cieście z dowolnymi sosami. Zapewniam, że zniknie z talerza w 5 min. Ja podałam go z
sosem czosnkowym i pikantnym.Składniki:4
piersi z kurczaka,
sól i
pieprz,łyżeczka
ostrej papryki,łyżka
curry i
imbiru,łyżeczka
pieprzu ziołowegoNa ciasto:3/4 szklanki
mleka,2
jaja,1 szklanka
mąki,
sól,
pieprz,łyżka
curry i
imbiruPrzygotowanie:
Filety z kurczaka pokroić w niewielkie paski, oprószyć
solą,
pieprzem,
curry,
papryką i
imbirem. Wstawić do lodówki na 30 min .
Jaja,
mąkę i
mleko wymieszać mikserem, aż powstanie dość gęste ciasto. Doprawić
imbirem,
curry,
solą i
pieprzem. Posolić.Kawałki
kurczaka oprószyć
mąką i maczać w cieście. Kłaść na rozgrzany
olej. Smażyć ok 5 min do zarumienienia ciasta. Usmażone
kurczaki osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Maczać w ulubionym sosie.