Wykonanie
Porcja na 2 rynienkiSkładniki:4
jajka,2 szklanki
cukru,4 łyżki
kakao,2 szklanki
mleka,4 łyżki
dżemu(
wiśniowy,
agrestowy),2 łyżeczki
cynamonu,2 łyżeczki
sody oczyszczonej,2 łyżeczki
proszku do pieczenia,12 łyżek
oleju lub 1 roztopiona kostka
margaryny,4 szklanki
mąki,
cukier wanilinowy,
rodzynkiPrzygotowanie:
Jajka zmiksować z
cukrem na gładką masę, dodać tłuszcz,
mleko,
mąkę. Następnie delikatnie wymieszać, dodać pozostałe składniki. Po wymieszaniu wszystkich składników ciasta należy natłuścić rynienki na ciasto(najlepiej
margaryną). Wlać ciasto do rynienek, piekarnik nastawić na 200 stopni(na początku przez 15 min) , następnie zmniejszyć do 150 stopni i piec w tej temperaturze przez godzinę .