ßßß Cookit - przepis na Muffiny czekoladowe (z fasoli)

Muffiny czekoladowe (z fasoli)

nazwa

Wykonanie

Pomysł podsunęła mi znajoma która mówiła, że gdzieś coś takiego jadła i fasoli nie było czuć, hmm no to spróbujmy jak jest faktycznie, a więc według mnie coś tam czuć może nie konkretnie fasolę, ale coś innego nie są złe można zjeść.... przy okazji przedstawiam Wam kolejny bezglutenowy deser.
Składniki:
425 g puszka czerwonej fasoli
1/2 szklanki śmietany 12% (można zastąpić jogurtem naturalnym)
1 łyżka cukru waniliowego
45 g cukru brązowego
2 jaja
parę kropelek olejku migdałowego
wiórki kokosowe (ile chcecie)
4 łyżeczki kakao (bez cukru)
1 łyżeczka proszku do pieczenia (można zastąpić sodą)
dodatkowo:
cukier puder
Przygotowanie:
Fasolę płuczemy na sitku, wrzucamy do kielicha blendera ręcznego, dodajemy cukier waniliowy i brązowy oraz jajka, blendujemy na gładko. Następnie dodajemy wiórki, kakao i proszek do pieczenia. Blendujemy jeszcze raz (lub mieszamy łyżką) papilotki napełniamy do 3/4 wysokości i pieczemy w rozgrzanym piekarniku (temp. 170-180 st.) przez około 20-25 minut, odstawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Źródło:http://www.wariatkawkuchni.pl/2015/04/muffiny-czekoladowe-z-fasoli.html