Pomysł podsunęła mi znajoma która mówiła, że gdzieś coś takiego jadła i fasoli nie było czuć, hmm no to spróbujmy jak jest faktycznie, a więc według mnie coś tam czuć może nie konkretnie fasolę, ale coś innego nie są złe można zjeść.... przy okazji przedstawiam Wam kolejny bezglutenowy deser.Składniki:425 g puszka czerwonej fasoli1/2 szklanki śmietany 12% (można zastąpić jogurtem naturalnym)1 łyżka cukru waniliowego45 g cukru brązowego2 jajaparę kropelek olejku migdałowegowiórki kokosowe (ile chcecie)4 łyżeczki kakao (bez cukru)1 łyżeczka proszku do pieczenia (można zastąpić sodą)dodatkowo:cukier puderPrzygotowanie:Fasolę płuczemy na sitku, wrzucamy do kielicha blendera ręcznego, dodajemy cukier waniliowy i brązowy oraz jajka, blendujemy na gładko. Następnie dodajemy wiórki, kakao i proszek do pieczenia. Blendujemy jeszcze raz (lub mieszamy łyżką) papilotki napełniamy do 3/4 wysokości i pieczemy w rozgrzanym piekarniku (temp. 170-180 st.) przez około 20-25 minut, odstawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego