Wykonanie

Dzisiaj kuchnia meksykańska ;-) Tortille pszenne z
wołowiną,
fasolą sałatą lodową i
pomidorową pastą guacamole.Składniki:puszka
fasoli czerwonej (gotowanej na parze)250 g
wołowinysałata lodowaczerwona cebulapół
avokadosól i
pieprzczosnek1 łyżeczka
oleju kokosowego1 łyżka
oliwy z oliweksos sojowy ciemnykawałek
ostrej papryczkikilka
pomidorków koktajlowychPrzygotowanie:
Wołowinę kroimy na cienkie kawałki zalewamy
sosem sojowym oraz
oliwą mieszamy i odstawiamy na 1 godzinę, po tym czasie smażymy na
oleju kokosowym przez 10-15 minut. W tym czasie szykujemy guacamole (
avokado powinno być dojrzałe, moje niestety takie nie było więc pokroiłam je nożem w kosteczkę i jest coś ale pasta),
avokado kroimy na pół wydrążamy łyżeczką do miseczki, kroimy
cebulę w kosteczkę dodajemy papryczkę,
pomidorki pokrojone w ćwiartki, roztarty
czosnek parę kropli
oliwy, doprawiamy
solą i
pieprzem.
Sałatę kroimy w paski.
Fasolę płuczemy w zimnej wodzie. Wszystko nakładamy na duży talerz, tortille podgrzewamy 2-3 minuty i podajemy. Zaczynamy od nałożenia pasty, następnie
wołowina,
fasola i
sałata. Można podać jeszcze jakąś surówkę czy
pomidorki koktajlowe. Smacznego