Wykonanie
Powiem Wam, że to jest pyszne proste i smaczne danie. Przygotowanie go to tak naprawdę trwa prawie tyle ile gotowanie
makaronu.. może ciut dłużej.Składniki na solidne 3 porcje:
wołowina (440 g)
makaron spaghetti z
mąki durum
papryka zielona i czerwona
sos sojowysól morskaolej kokosowysmalec gęsi2 ząbki
czosnkuPrzygotowanie:
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (u mnie jest to zawsze 2 minuty krócej),
wołowinę kroimy na paski odkładamy na głęboki talerz i polewamy
sosem sojowym, w tym czasie kroimy
paprykę (również w paski), podsmażamy chwilę ok. 5 minut na
oleju kokosowym, ściągamy z patelni, teraz szykujemy
mięso, obsmażamy na
smalcu, ewentualnie można poddusic, jesli wolimy bardziej miękkie (jeżeli ktoś lubi dość słone potrawy polecam
mięso solić na samym końcu), gdy
wołowina jest gotowa dodajemy wcześniej podsmażoną
paprykę i
makaron mieszamy wszystko razem i trzymamy na patelni jeszcze chwilkę, po paru minutach można ściągać i jeść. Ja podałam z tartą czarną
rzepą wymieszaną z
jogurtem naturalnym i odrobiną
soli i
pieprzu....