ßßß Cookit - przepis na Kapusta smażona po pekińsku

Kapusta smażona po pekińsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 12 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta włoska 20 dekagramów
czosnek 2 ząbki
imbir w proszku 1 łyżek deserowych
olej 3 łyżek stołowych
sos sojowy według uznania
rosół 5 łyżek stołowych
smalec według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Kawałki kapusty wraz z czosnkiem i imbirem włożyć na mocno rozgrzany na patelni olej (imbir w proszku dodać do sosu sojowego), mieszając, smażyć ok. 2 minut na dużym ogniu. Następnie wlać sos sojowy, rosół, ponownie zamieszać i smażyć kolejne 2 minuty. Dodać smalec i smażyć 30 sekund, ciągle mieszając. Podawać zaraz po przyrządzeniu ze smażonym makaronem.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5529/Kapusta-smazona-po-pekinsku