Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 12 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta włoska 20 dekagramów
czosnek 2 ząbki
imbir w proszku 1 łyżek deserowych
olej 3 łyżek stołowych
sos sojowy według uznaniarosół 5 łyżek stołowych
smalec według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Kawałki
kapusty wraz z
czosnkiem i
imbirem włożyć na mocno rozgrzany na patelni
olej (
imbir w proszku dodać do
sosu sojowego), mieszając, smażyć ok. 2 minut na dużym ogniu. Następnie wlać
sos sojowy, rosół, ponownie zamieszać i smażyć kolejne 2 minuty. Dodać
smalec i smażyć 30 sekund, ciągle mieszając. Podawać zaraz po przyrządzeniu ze smażonym
makaronem.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!InneJarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: