Bardzo lubię wszelkie odmiany fasoli i grochu. Jakiś czas temu oglądałam odcinek kursu gotowania z Gordonem Ramsay`em, w którym był podany właśnie ten przepis. Ponieważ wykonanie tego dania było szybkie i naprawdę proste, postanowiłam wypróbować ten przepis. Rezultat wyszedł naprawdę świetnie. Polecam ten przepis nie tylko dla miłośników fasoli.Fasolę ta polecam z domowymi nachos .Składniki:1 szklanka czarnej fasoli1 łyżeczka cukru1 łyżeczka soli1 cebula2 ząbki czosnku1 papryczka chilli1 - 2 łyżeczki kuminu (kminu rzymskiego)1 łyżeczka cynamonu1 awokado½ opakowania sera fetaświeże liście kolendryoliwaWykonanie:Fasolę moczyć przez noc a następnie gotować aż będzie miękka z 1 łyżeczką cukru i soli.Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie.Dodać zmiażdżony czosnek, pokrojone chilli, kumin, cynamon i fasolę. Wymieszać i dusić do miękkości .Awokado i ser feta pokroić w kostkę, kolendrę posiekać.Fasolę podawać posypaną awokado, serem feta oraz posiekanymi liśćmi kolendry. Fasola ta świetnie się komponuje z domowymi nachos .