Wykonanie
Kaszę jaglaną lubimy we wszystkich zestawianiach z różnymi dodatkami. Was także zachęcamy do eksperymentowania z tą pyszną i najzdrowszą z
kasz...Składniki:1 szkl.
kaszy jaglanej1
cebula1
żółta papryka2
łodygi selera naciowego2 łyżki pasty paprykowej (u nas domowej roboty)
pomidory suszone w
oliwiesól,
pieprzoliwaWykonanie:
Kaszę wsypać do garnka i prażyć na sucho przez chwilę, mieszając. Następnie dodać 2 szklanki
wody, posolić i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem, aż wchłonie cały płyn i będzie miękka.Na patelni rozgrzać
oliwę, wrzucić pokrojona
cebulę i
selera, przesmażyć, dodać pokrojoną
paprykę i razem dusić do miękkości. Ugotowaną
kaszę wymieszać z pastą
paprykową, warzywami z patelni i pokrojonymi w paseczki
pomidorami. Doprawić i zajadać. Smacznego!!!
