Wykonanie
U nas w domu już panuje magiczna jesień...
dynie,
jabłka, liście...tak tak liście;) A dzisiaj też i jesienny chlebek
daktylowy.
Daktyle to pierwszy
owoc egzotyczny, jaki poznała Europa. Dzięki obecności antyoksydantów,
daktyle mogą wzmagać reakcje obronne organizmu w stosunku do niektórych chorób.No to pieczemy chlebek...zdrowy i jesienny;)Składniki;350 g
mąki,1 łyżeczka
proszku do pieczenia,szczypta
soli,
sody250 dkg posiekanych
daktyli,100 g posiekanych
orzechów,2 łyżki
masła,8 łyżek
miodu,8 łyżek
mleka,1
jajko,Po
przyprawy zapraszam do SKWORCUWykonanie;
Masło ucieramy na krem i dodajemy pomału
miód, a następnie
jajko.Dokładnie mieszamy.Dodajemy
mąkę,
proszek do pieczenia,
sodę i
sól. Powoli wlewamy
mleko ciągle mieszając. Na koniec dodajemy
daktyle i
orzechy. Ciasto przekładamy do formy. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni.

/źródło
Chleb domowy wypiek/