Wykonanie
Chwilowo mały przestuj na blogu z racji remontu witryny:) Proszę bądzcie cierpliwi....a dzisiaj idealne mufinki z
cukinią.Za sprawą
cukini mufinki są wilgotne.Na imprezę, piknik...pyszne aromatyczne....Składniki;30 g
żurawiny,30 g
rodzynek,75 g
młodej cukini,25 ml
soku pomarańczowego,skórka z 1
cytryny,25 ml
oleju,1
jajko,40 g
cukru,5 g
proszku do pieczenia,60 g
mąkiWykonanie;Do miski wlewamy sok i wrzucamy
rodzynki. Podgrzewamy w mikrofali /650W/ przez 2 minuty.Sok powinien zostać wchłonięty przez
rodzynki.
Cukinię kroimy na drobną kosteczkę. Dodajemy
jajko i
oliwę. Mieszamy.Następnie dodajemy
mąkę,
proszek do pieczenia,
cukier i ponownie mieszamy. Dodajemy
rodzynki,
zurawinę i otartą
skórkę z cytryny.Przekładamy do mufinek. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut.

wg. Tupperware