Wykonanie
Majówkowy wypoczynek już nie długo...majówka z Aniołami już trwa;) Wiemy, że pogoda nie zachęca...Jeśli nie macie jeszcze pomysłu zapraszamy do Starego i Nowego Sącza;) Ale wracamy do muffinek...moje ukochane z domowym
dżemem morelowym :) Idealne na majówkę:) Daj się skusić...Składniki;2
jajka,3 dag
masła + odrobina do wysmarowania formy,150 g
naturalnego jogurtu,100 g
brązowego cukru,100 g
maki1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia200 g
rodzynekkonfitura u nas morelowaWykonanie;Formę smarujemy
masłem i schładzamy w lodówce. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 stopni ( 180 stopni z termoobiegiem). Ubijamy
jajka.
Masło rozpuszczamy i mieszamy z
jogurtem,
cukrem i
jajkami.
Mąkę mieszamy z
proszkiem do pieczenia i
rodzynkami. Łączymy suche i mokre składniki, mieszamy łyżką. Pieczemy 15 minut, lekko studzimy, smarujemy
konfiturą i posypujemy resztą
rodzynek lub
bakaliami.
źródło Magazyn "Kuchnia"