lubię szybkie ciasta, takie z które trzeba wymieszać i upiec. jednym z takich ciast jest ciasto jogurtowe. tym razem ze śliwkami , przeważnie jednak robię je z zapuszkowanymi brzoskwiniami . może jest niepozorne, ale naprawdę pyszne.składniki na dużą blachę bo naprawdę nie warto robić mniejszej porcji ;) :2 i 1/4 szklanki maki tortowej1 szklanka cukru6 jajek2 łyżeczki proszku do pieczenia1 budyń śmietankowymały jogurt naturalny250 g masła /margarynyok 1/2 kg śliwek/puszka brzoskwińjajka ucieram z cukrem na białą masę. dodaje po kawałku masło i dalej ucieram. następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem. na koniec dodaje jogurt. przekładam na blachę , na wierzch kładę owoce pokrojone na ćwiartki lub połówki ( wedle uznania). pieke ok 45 -50 minut w temp 170 stopni na złoto , do suchego patyczka.