Dziś szybkie przygotowałem dla Was proste i wyśmienite babeczki. Te trzy ogromne muffinki dają niezłego kopa energetycznego i są idealną pozycją na Światowy Dzień Pieczenia, który przypada na dziś!ciasto (6 babeczek):300 g mąki100 g cukru100 g masła80 ml mleka70 ml oleju2 żółtka1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczeniaskórka otarta z 1 cytrynysok z 1 cytrynyMąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na gładką, puszystą masę (ok. 4 min). Dodać skórkę, sok z cytryny oraz olej. Nadal miksując dodać jajko, żółtko oraz mąkę. Na koniec wlać mleko i dokładnie połączyć. Gotowym ciastem napełnić otwory w formie do babeczek do 2/3 wysokości. Piec w 180 º C przez ok. 20-30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzićlukier:20 g cukru pudru2 łyżeczki soku z cytrynyDo cukru pudru dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Lukrem polewać muffinki.Smacznego! :)