Wykonanie

Składniki:
wołowina bez kości (zrazówka) pokrojona w słupki ok. 0,3 kg
wieprzowina chuda (
łopatka) pokrojona w słupki ok. 0,3 kg
cebula pokrojona w piórka 2
papryka różnokolorowa pokrojona w słupki 2-3 (zależy od wielkości)
ziemniaki pokrojone w kostkę 0,5 kg
makaron zacierki
słodka papryka ok. 2 łyżek
pomidory bez skórki pokrojone w grubą kostkę 3-4
czosnek,
majeranek,
sól,
ostra paprykawywar mięsny ok. 2 litrów
olejWykonanie:
Wołowinę zezłocić na
oleju, przełożyć do garnka z
wywarem. Zagotować.
Wieprzowinę podsmażyć, dodać
cebulę,
paprykę,
paprykę w proszku,
pomidory, poddusić. Połączyć ze sobą dwa rodzaje
mięs, przyprawić. Dodać
ziemniaki, zagotować, na koniec dodać zacierki.