ßßß
Cookit - przepis na Ryba w porach
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ryba w porach
Składniki
Sól
Pieprz
Mąka pszenna
Olej
Pory
Vegeta
Masło
Żółty ser
Śmietana 18%
Wykonanie
Składniki:filety miruny ze skórką 2
sól
,
pieprz
mąka pszenna
olej
do smażenia
por
1
Vegeta
masło
1-2 łyżki
ser żółty
ok. 10 dag
śmietana 18%
1 kubekWykonanie:Umytą
rybę
osuszyć, podzielić na porcje.
Mąkę
wymieszać z
solą
i
pieprzem
, panierować w tym
rybę
. Filety obsmażyć na rozgrzanym
oleju
, z obu stron na złoto. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Por
pokroić, zeszklić na
maśle
wraz z
Vegetą
. Przykryć tym
rybę
. Całość zalać
śmietaną
, posypać
serem startym
na tarce o grubych oczkach i zapiekać przez ok. 20 min. Podawać z
ziemniakami
lub
ryżem
.
Źródło:
http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2013/11/ryba-w-porach.html
Przepisy powiązane
Filetos don Poros, czyli filet drobiowy w cieście z porem.
naleśniki z pieczarkami, żółtym serem i porem
Zasmażane buraczki
Naleśniki porowo-pieczarkowe
Sakiewki schabowe z nadzieniem serowo-porowym
Składniki powiązane (0)