Wykonanie
Wydawało mi się, że takie nadzienie w naleśnikach może być trochę mdłe ale dobrym dodatkiem okazał się tutaj ostry,
żółty ser. Naleśniki smakowały zaskakująco dobrze, zarówno pierwszego dnia jak i przysmażone dnia kolejnego.
Pomysł własnySkładniki:10 naleśników g własnego przepisu30 dag
pieczarek1 duży
por15 dag
żółtego serasól,
pieprzolej do smażenia
Pory umyć i pokroić.
Pieczarki oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić
pieczarki, chwilę przesmażyć, dodać
pora. Dusić do miękkości warzyw, aż płyn wyparuje. Przyprawić
solą i
pieprzem.
Ser zetrzeć. Tak przygotowanym farszem smarować naleśniki, po wierzchu posypać
startym serem i składać w trójkąty. Gdy naleśniki przygrzewamy
ser będzie się rozkosznie ciągnął:)Smacznego:)