ßßß Cookit - przepis na Naleśniki porowo-pieczarkowe

Naleśniki porowo-pieczarkowe

nazwa

Wykonanie

Wydawało mi się, że takie nadzienie w naleśnikach może być trochę mdłe ale dobrym dodatkiem okazał się tutaj ostry, żółty ser. Naleśniki smakowały zaskakująco dobrze, zarówno pierwszego dnia jak i przysmażone dnia kolejnego.
Pomysł własny
Składniki:
10 naleśników g własnego przepisu
30 dag pieczarek
1 duży por
15 dag żółtego sera
sól, pieprz
olej do smażenia
Pory umyć i pokroić. Pieczarki oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pieczarki, chwilę przesmażyć, dodać pora. Dusić do miękkości warzyw, aż płyn wyparuje. Przyprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć. Tak przygotowanym farszem smarować naleśniki, po wierzchu posypać startym serem i składać w trójkąty. Gdy naleśniki przygrzewamy ser będzie się rozkosznie ciągnął:)
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2013/10/Nalesniki-porowo-pieczarkowe.html