ßßß
8 naleśników ( przepis na ciasto tutaj )farsz:350 - 400 gramów pieczarek400 gramów sera żółtego3 duże pory1/4 szklanki śmietanki 18% UHTsól, pieprzPory umyć, pokroić w talarki.Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na plasterki ( polecam użyć tylko kapeluszy).Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach,. przykryć, odstawić do lodówki.Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki, kiedy wytracą wilgoć, dorzucić pory, smażyć razem około 6 minut, zalać śmietaną, gotować do odparowania płynu, dodać sól i pieprz, przełożyć do miseczki, schłodzić do temperatury pokojowej.Na naleśniku rozsypać ser żółty, następnie wyłożyć farsz porowo - pieczarkowy, zwinąć ściśle.Odsmażyć na patelni na złoto.Podawać z ulubioną świeżą surówką.Rada: Nie sólmy mocno pieczarek z porami ze względu na spory dodatek sera żółtego.