Wykonanie
...z pysznymi dodatkami jakimi są
pomidory suszone z zalewy i świeża
marchewka. Coś innego, pysznego w całkiem przystępnej cenie :)

Składniki:0,5 kg
mięsa mielonego indyczego1
marchewka (średnia)1
cebula3
pomidory suszone z zalewy1
jajko1/2 szklanki
bułki tartejszczypta
kminu rzymskiego,
kolendry (u mnie cała)
sól,
pieprz do smaku
bułka tarta do obtoczenia
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na łyżce
oleju i przestudzić.
Marchewkę obrać, zetrzeć na drobnych oczkach.
Pomidory drobno pokroić.
Kmin i
kolendrę rozgnieść w moździerzu.
Mięso mielone przełożyć do miseczki dodać do niego powyższe składniki, wraz z
bułką i
jajkiem, doprawić
solą i
pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.

Formować kulki wielkości
cytryny, obtaczać w
bułce i rozgnieść palcami formując kotleta.

Smażyć na
oleju z obu stron, na średnim ogniu. Układać na ręczniku papierowym by odciekły z nadmiaru tłuszczu.Z podanych składników otrzymałam 9 kotletów. Polecam :)