ßßß
Ciasto:3 jaja0,5 szkl cukru0,5 szkl mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka kakaoBiałka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Wlewamy żółtka, a następnie mąkę, proszek i kakao. Delikatnie mieszamy aż składniki się połączą. Pieczemy ok 30 minut w 180 st. CWarstwa miętowa:ok 200 g landrynek miętowych1/4 szkl wodybudyń śmietankowy1 1/2 szklanki mlekamasło2 łyżki cukruLandrynki wkładamy do garnka, zalewamy wodą i podgrzewamy na małym ogniu do momentu aż cukierki się rozpuszczą, zajmuje to dłuższą chwilę, ale gwarantuję, że na pewno się rozpuszczą.W 1/2 szklanki mleka mieszamy budyń z 2 łyżkami cukru, resztę mleka zagotowujemy.Do gotującego wlewamy budyń z cukrem oraz syrop z landrynek i gotujemy cały czas mieszając. Miękkie masło ucieramy i po łyżce dodajemy przestudzony budyń, do uzyskania kremowej gładkiej masy. Rozsmarowujemy ją na biszkopcie.Warstwa śmietanowa:tabliczka czekolady mlecznejśmietana 30% 330 ml2 łyżeczki żelatynyDodatkowo:herbatnikiczekolada gorzka2-3 łyżki mlekaCzekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Podobnie postępujemy z żelatyną. Śmietanę ubijamy na sztywno, łączymy z ostudzoną czekoladą i żelatyną.Masę wykładamy na warstwę miętową, a na niej układamy herbatniki, które następnie polewamy czekoladą rozpuszczoną z mlekiem. Całość wstawiamy do lodówki na 2-3 h by się schłodziło.
