ßßß
Skladniki :250g bialej ryby (u mnie lupacz)1 jajko2-3 lyzki maki2 lyzki wiorkow kokosowychsol, pieprztluszcze do smazeniapol glowki salaty lodowejpol zielonego ogorka2 lyzki majonezu1 lyzka sosu sweet chilliPrzygotowanie :Przygotowanie salatki - salate posztakowac, ogorka dokladnie umyc, przekroic wzdluz na pol, wydrazyc nasionka i pokroic w plasterki, wrzucic do wiekszej miski. W miseczce dokladnie wymieszac majonez z sosem sweet chili i polaczyc z pokrojonym ogorkiem i salata, dokladnie wymieszac.Przygotowanie ryby - rybe oplukac, osuszyc recznikiem papierowym, posolic i popieprzyc. Na patelni rozgrzac olej. W glebokim talerzu roztrzepac jajko z odrobina wody, w drugim talerzu wymieszac make z wiorkami kokosowymi. Rybe obtoczyc w mace z wiorkami, nstepnie w jajku, jeszcze raz w mace z wiorkami i smazyc na mocno rozgrzanej patelni przez kilka minut z kazdej strony, az bedzie zlocista i usmazona w srodku. Podawac z salatka i cytrynka.
Smacznego!