Wykonanie
Jak dobrze od czasu do czasu wpuścić do kuchni
Męża;)
Potem wychodzą takie cudeńka na wspólną kolację;)Wszystkim polecam ;)Mniam!

Składniki:1
czerwona cebula3 kolorowe papryczki mini2
suszone pomidorysólpieprzoreganoszczypiorekolej ryżowy4
jajka4 plasterki
szynki parmeńskiejbagietkaPrzygotowanie:Salsa:
cebulę,
paprykę,
pomidory i
szczypiorek drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzany na patelni
olej ryżowy. Smażymy aż wszystko zmięknie.
Szynkę podsmażamy na gorącej patelni (bez dodatku tłuszczu). Zdejmujemy
szynkę z patelni i na tłuszczu, który wytopił się z
mięska obsmażamy
bagietkę.Równocześnie, w dużym garnku wstawiamy
wodę z dodatkiem
soli,
pieprzu i
oregano, doprowadzamy ją do wrzenia.Do filiżanki wbijamy jedno
jajko. Mieszając
wodę, wlewamy
jajko z filiżanki, cały czas mieszając. Czynność tę powtarzamy z każdym
jajkiem osobno. Po3 minutach nasze
jajko jest gotowe, wyciągamy je łyżką cedzakową.Zanim wyciągniemy
jajko na naszej
bagietce układamy plasterek
szynki, salsę, a na szczecie pozostawiamy miejsce na
jajko. Całość można przyozdobić
keczupem.Pychota!!
