Podobno wszelkie formy kurczaka są banalne do zrobienia...Podobno ;)Ale udka z kurczaka w miodzie rzeczywiście są proste ;) O ile nie musicie biegać za tym kurczakiem i pozbawiać go wszystkich zbędnych elementów :)Składniki:4 udkałyżeczka miodułyżka keczupuprzyprawa do kurczakaprzyprawa do kurczaka po węgierskupaprykapieprzziołowyPrzygotowanie:Udka pozbawiamy skórki (tak żeby zostało nam samo mięsko :).Miód i keczup mieszamy razem z przyprawami i nacieramy taką marynatą udka.Wstawiamy całość do lodówki (im dłużej tym lepiej :)Smażymy na oleju z pestek winogron na patelni z obu stron. Kiedy mięsko jest podsmażone, podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy do miękkości.Można podawać właściwie ze wszystkim - hit dla mnie - ryż z curry i buraczkićwikłowe ze słoika ;)Paluszki lizać!!