Wykonanie
Uwielbiam gdy jest kolorowo na talerzu, więc gdy tylko zobaczyłem w sklepie najróżniejsze
pomidorki na wagę, musiałem kilka kupić :) Do tego
ziemniak truflowy,
rzodkiew biała i kandyzowana
skórka pomarańczowa w
syropie. Plus
pierś z kurczaka :) Wyszło pysznie :)
Składniki :1
filet z piersi kurczaka1
ziemniak truflowy1/3 białej rzodkwimix
pomidorków koktajlowych2 łyżki kandyzowanej
skórki pomarańczowejlistki
bazylii,
bazylii tajskiej i
bazylii czerwonej1 łyżka
oliwy z oliwekPrzyprawy :
pieprz cytrynowyimbiroreganobazyliapieprz czarnyPierś z kurczaka myjemy, odsączamy i oczyszczamy. Następnie kroimy na większe kawałki.Polewamy
oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy w niej
mięso oraz przyprawiamy z obu stron
imbirem,
oregano,
bazylią i
pieprzem cytrynowym.
Ziemniaka truflowego kroimy na plastry.
Mięso przekładamy na folię aluminiową i układamy na 1 poziomie parowaru.
Ziemniaki fioletowe na folii na 2 poziomie.Włączamy urządzenie na 25 minut.
Pomidorki koktajlowe parzymy wrzątkiem i przekrajemy na pół. Białą
rzodkiew obieramy i kroimy w plastry, a następnie w kawałki. Listki
bazylii myjemy i osuszamy.Po wyłączeniu się urządzenia przekładamy
mięso na talerz,
ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki.
Pomidorki układamy razem z kawałkami
ziemniaków truflowych i białej rzodkwi i przyprawiamy wszystko
czarnym pieprzem. Nakładamy też na talerz kandyzowaną
skórkę pomarańczową.
Czekam na Wasze komentarze, uwagi i pytania :)Pozdrawiam i smacznego.Adam