ßßß
Składniki :1 filet z piersi kurczaka1 ziemniak truflowy1/3 białej rzodkwimix pomidorków koktajlowych2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowejlistki bazylii, bazylii tajskiej i bazylii czerwonej1 łyżka oliwy z oliwekPrzyprawy :pieprz cytrynowyimbiroreganobazyliapieprz czarny
Pierś z kurczaka myjemy, odsączamy i oczyszczamy. Następnie kroimy na większe kawałki.Polewamy oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy w niej mięso oraz przyprawiamy z obu stron imbirem, oregano, bazylią i pieprzem cytrynowym.Ziemniaka truflowego kroimy na plastry.Mięso przekładamy na folię aluminiową i układamy na 1 poziomie parowaru.Ziemniaki fioletowe na folii na 2 poziomie.Włączamy urządzenie na 25 minut.
Pomidorki koktajlowe parzymy wrzątkiem i przekrajemy na pół. Białą rzodkiew obieramy i kroimy w plastry, a następnie w kawałki. Listki bazylii myjemy i osuszamy.Po wyłączeniu się urządzenia przekładamy mięso na talerz, ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki.Pomidorki układamy razem z kawałkami ziemniaków truflowych i białej rzodkwi i przyprawiamy wszystko czarnym pieprzem. Nakładamy też na talerz kandyzowaną skórkę pomarańczową.
Czekam na Wasze komentarze, uwagi i pytania :)Pozdrawiam i smacznego.Adam