Wykonanie
Dziś prosty przepis na szybki obiad :) Miało być trochę więcej kolorów, ale oczywiście niektóre składniki zostały w lodówce :D
Najczęściej osoby wchodzące do mnie na bloga przez google, szukają właśnie pomysłu na
piersi z kurczaka, filetu z piersi w parowarze :) I w
sumie najwięcej tego rodzaju
mięsa u mnie, bo i najczęściej go jadam :)
Składniki :
filet z piersi kurczaka2
ziemniaki4 mini
marchewkilistki
sałaty Pak Choi2 łyżki
oliwy z oliwekPrzyprawy :do
ziemniaków z
płatkami kwiatów,
rozmarynem i
pieprzempieprz ziołowypapryka słodkaimbirświeży estragonczosnek granulowany
Filet z piersi myjemy, odsączamy
wodę i oczyszczamy. Kroimy na małe kawałki. Polewamy 2 łyżkami
oliwy z oliwek i obtaczamy w niej
mięso. Posypujemy
pieprzem ziołowym,
czosnkiem granulowanym,
papryką słodką,
imbirem i
świeżym estragonem.
Piersi kurczaka odstawiamy na bok.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plastry, po czym obsypujemy
ziołami i
przyprawami do ziemniaków z
płatkami kwiatów,
rozmarynem i
pieprzem.
Marchewki myjemy i obieramy.
Mięso układamy na folii aluminiowej na 1 poziomie parowaru,
ziemniaki również na kawałkach folii na 2 poziomie. Urządzenie włączamy na 25 min.
Na 12 minut przed końcem, dokładamy na 2 poziom
marchewki mini.
Sałatę Pak Choi myjemy.Gdy parowar się wyłączy, nakładamy wszystko na talerz :) i dekorujemy
sałatą Pak Choi.
Czekam na Wasze komentarze oraz uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam