ßßß Cookit - przepis na Brownie z kaszy jaglanej

Brownie z kaszy jaglanej

nazwa

Wykonanie

Ciasta jeść lubię, gorzej już z pieczeniem - nie lubię. Mimo wszystko, przepis na brownie z kaszy jaglanej wydał się tak prosty, że nie potrzeba tu żadnej filozofii ani specjalnych zdolności manualnych. :) Ciasto jest wilgotne, bardzo kakaowe, smaczne i ma jedną wadę - znika z blachy w oka mgnieniu! :)
Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 3 łyżki oleju
- 3 jajka
- 1/2 szklanki kakao
- 1/2 szklanki miodu lub cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 szklanki mleka lub jogurtu naturalnego
- orzechy i płatki migdałowe do posypania
Przygotowanie:
1. Kaszę gotujemy wg opisanego tutaj sposobu i pozostawiamy do ostudzenia. ;-)
2. Ostudzoną kaszę jaglaną przekładamy do miski.
3. Dodajemy jajka, olej, kakao, miód lub cukier, proszek do pieczenia oraz mleko.
4. Całość dokładnie blendujemy na jednolitą masę.
5. Masę przekładamy na blachę o wymiarach ok 20 cm 30 cm.
6. Posypujemy orzechami włoskimi oraz płatkami migdałowymi.
7. Pieczemy przez ok 45 minut w temp. 180 ºC.
Jaglane brownie jest gotowe do spożycia. :)
Źródło:http://kaszomania.blogspot.com/2015/07/brownie-z-kaszy-jaglanej.html