Ciasta jeść lubię, gorzej już z pieczeniem - nie lubię. Mimo wszystko, przepis na brownie z kaszy jaglanej wydał się tak prosty, że nie potrzeba tu żadnej filozofii ani specjalnych zdolności manualnych. :) Ciasto jest wilgotne, bardzo kakaowe, smaczne i ma jedną wadę - znika z blachy w oka mgnieniu! :)Składniki:- 1/2 szklanki kaszy jaglanej- 3 łyżki oleju- 3 jajka- 1/2 szklanki kakao- 1/2 szklanki miodu lub cukru trzcinowego- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 1/4 szklanki mleka lub jogurtu naturalnego- orzechy i płatki migdałowe do posypaniaPrzygotowanie:1. Kaszę gotujemy wg opisanego tutaj sposobu i pozostawiamy do ostudzenia. ;-)2. Ostudzoną kaszę jaglaną przekładamy do miski.3. Dodajemy jajka, olej, kakao, miód lub cukier, proszek do pieczenia oraz mleko.4. Całość dokładnie blendujemy na jednolitą masę.5. Masę przekładamy na blachę o wymiarach ok 20 cm 30 cm.6. Posypujemy orzechami włoskimi oraz płatkami migdałowymi.7. Pieczemy przez ok 45 minut w temp. 180 ºC.Jaglane brownie jest gotowe do spożycia. :)