Wykonanie
Nietypowe połączenie składników (przynajmniej dla mnie), które na początku budziło we mnie niesmak. I to był błąd! Od niedawna jest to moja ulubiona potrawa z
fasolą. :) Robię ją nawet dwa
razy w tygodniu, tak bardzo mi zasmakowała. Przygotowanie jest naprawdę bardzo proste i nie da się tej potrawy zepsuć.


Składniki:- 2 małe
cebule- 2 łyżeczki
curry- 4
jabłka- 2 puszki
pomidorów (krojone lub w całości)- puszka
fasoli- 0,5 szklanki
kaszy jaglanejPrzygotowanie:Gotujemy
kaszę na sypko.
Cebulę i
jabłka kroimy w kostkę.Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki
oliwy.Kiedy
oliwa jest już rozgrzana dodajemy do niej 2 łyżeczki
curry i mieszamy.Do
oliwy i
curry dodajemy pokrojoną
cebulę, mieszamy i smażymy na wolnym ogniu, aż do zeszklenia.Kiedy
cebula jest już miękka, dodajemy do niej pokrojone
jabłka i dalej smażymy do momentu, aż
jabłka lekko się rozlecą (pamiętajcie, nie robimy
dżemu!:))Dodajemy 2 puszki
pomidorów (w moim przypadku były to
pomidory krojone), puszkę
fasoli oraz ugotowaną
kaszę jaglaną. Dokładnie mieszamy i dusimy całość ok. 10 minut.

Smacznego!