Wykonanie
Greckie smaki, greckie życieBlog dla wszystkich miłośników Grecji. Greckie przepisy kulinarne, fotorelacje z greckich podróży, grecka muzyka oraz grecki styl życia.Wszystko to co najlepsze prosto z Grecji. Przepisy kulinarne, zdjęcia i codzienne greckie życie.środa, 15 kwietnia 2015Witajcie,Po długiej przerwie, wracamy do działania.Dziś publikujemy prosty przepis na zieloną
fasolę z
oliwą i
pomidorami, czyli Fassolakia Lathera.

Składniki:0,5 kg zielonej
fasoli1
cebula1/4 kubka
oliwy8 posiekanych
pomidorów (świeżych lub z puszki)1 duży posiekany
ziemniak1
pietruszkasól/
pieprzPrzygotowanie.Smażymy posiekaną
cebulę przez kilka minut. Dodajemy
pomidory,
sól,
pieprz,
pietruszkę i doprowadzamy do wrzenia.Dodajemy zieloną
fasolę,
ziemniak. Gotujemy pod przykryciem około godziny, do czasu aż wszystko zmięknie.Prawda, że proste ?