Wykonanie
Nie wiem jak u Was, ale po Świętach, moja maszyna zaczęła znacznie szybciej rozpędzać się do setki - mam na myśli wagę. :) Wracam z jaglaną
sałatką, która świetnie sprawdzi się na sylwestrowej imprezie w towarzystwie
alkoholu. Opisując ją w kilku słowach - pali dwa
razy... :) Jak zawsze, zachęcam do modyfikacji potraw.

Składniki:- puszka
fasoli- puszka
kukurydzy- 3/4 szklanki
kaszy jaglanej- 1
czerwona papryka- słoiczek papryczek jalapeño (ok. 220g = po odcieku 125g)-
przyprawa fajita lub meksykańska- połowa piersi (
kurczaka lub
indyka) albo bez, jak kto woli.- kilka
suszonych pomidorów-
sól-
pieprzPrzygotowanie:1. Odsączamy na sitku
fasolę oraz
kukurydzę.2. Pierś kroimy na kawałki, oprószamy
przyprawą fajita lub
przyprawą do dań meksykańskich, a następnie podsmażamy na
oliwie.3.
Kaszę jaglaną gotujemy i pozostawiamy do ostudzenia.4.
Czerwoną paprykę,
papryczki jalapeno oraz
suszone pomidory kroimy w kostkę.5. Wszystkie składniki tj.
kaszę jaglaną,
fasolę,
kukurydzę,
mięso,
suszone pomidory oraz dwa rodzaje
papryk łączymy w naczyniu przeznaczonym na sałatki.6. Przyprawiamy
solą i
pieprzem.7. Pozostawiamy do "przegryzienia się".Gwarantuję niezapomniane doznania smakowe. :) Życzę udanej sylwestrowej zabawy, a w Nowym Roku spełnienia marzeń, nawet tych najbardziej szalonych. Ja dzisiaj świętuję pierwszą rocznicę Kaszomanii. :)