Pastę do kanapek robiliśmy na warsztatach kulinarnych JCC Kraków. Jest prosta w przygotowaniu i smaczna, polecam ją osobom lubiących smak suszonych pomidorów i kolendry. Nie wegetarianom polecam pastę na kromce bagietki lub chleba z kawałkiem chorizo - po hiszpańsku lub z pikantnym salami - po węgiersku lub ze sporym plastrem kiełbasy Lisieckiej - po małopolsku :)Składniki:3/4 szklanki kaszy jaglanejsłoik suszonych pomidorówpęczek kolendrysól, pieprz do smakuSposób przygotowania:Ugotuj kaszę jaglaną wg wskazówek na opakowaniuPrzestudzoną kaszę zmiksuj blenderem z suszonymi pomidorami niezbyt dokładnie, aby było widać kawałki pomidorówPosiekaj drobno kolendrę, dodaj do pasty, posól, popieprz, wymieszaj (można dodać trochę zalewy ze słoika po suszonych pomidorach).