Wykonanie
Dziś przepis, który został podrzucony na facebooku Kaszomanii. Danie proste, mega szybkie i zdrowe. Wiadomo, o to chodzi! Możecie jeść na ciepło, ale równie smaczne jest na zimno.
Składniki:- pół szklanki
kaszy jaglanej- 70g
suszonych pomidorów- 3 ząbki
czosnku- 3 garście świeżej
bazylii-
sól-
pieprzPrzygotowanie:1. Gotujemy
kaszę jaglaną, ale najpierw zawsze przepłukujemy ją zimną i wrzącą
wodą (na zmianę).2.
Suszone pomidory kroimy w drobną kostkę.3. Przez praskę przeciskamy
czosnek.4. Siekamy
bazylię5. Do naczynia wsypujemy ugotowaną, jeszcze ciepłą,
kaszę jaglaną. Dodajemy
suszone pomidory,
bazylię oraz
czosnek.6. Całość przyprawiamy
solą i
pieprzem.Danie jest ostre, czyli takie jak lubię. ;-) Do potrawy nie dodawałem
oliwy, ponieważ
suszone pomidory kąpały się w niej.