Wykonanie
W tygodniu zazwyczaj czasu na gotowanie mniej, więc na szybko zrobiłam ostatnio taką pastę :-)Składniki:2 duże
czerwone paprykipół szklanki
kaszy jaglanej2-3 ząbki
czosnkusól,
pieprz do smakuWykonanie:Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni.
Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na ćwiartki. Układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i wkładamy do piekarnika na ok. 15 min.W czasie kiedy
papryki się pieką gotujemy
kaszę jaglaną (w osolonej wodzie).Przestudzone
papryki pozbawiamy skóry (po upieczeniu ładnie odchodzi).
Kaszę,
paprykę i drobno posiekany
czosnek umieszczamy w naczyniu, wszystko razem miksujemy przy pomocy blendera ręcznego. Nie koniecznie na gładką masę ;-) Doprawiamy
pieprzem i
solą do smaku.
Smacznego <3