Wykonanie

Pyszny idealny na kanapki karczek pieczony w bardzo podobny sposób jak rolada boczkowa (klik) z tą różnica że dodatkowo jego wierzch posmarowałam
musztardą francuską z pełnym ziarnem
gorczycy. Bardzo, ale to bardzo Wam polecam :)Składniki:ok. 1 , 5 kg karczku1,5 - 2 płaskie łyżki
soli3 łyżki suszonego
majeranku4 ząbki
czosnku przeciśnięte1 łyżeczka słodkiej
czerwonej paprykiodrobina
pieprzu2 kopiate łyżeczki
musztardy francuskiejW moździerzu utrzeć dokładnie wszystkie
przyprawy i natrzeć nimi dokładnie karczek. Wierzch karczku dodatkowo posmarować
musztardą francuską i wsadzić do rękawa do pieczenia dokładnie zawiązując z obydwu stron. Karczek wsadzić do lodówki na 24 godziny.Po tym czasie karczek w rękawie umieszczamy na blaszce. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 1 , 5 godziny w temp. 200 stopni. Po tym czasie przecinamy rękaw i lekko go rozchylamy. Karczek wstawiamy ponownie na 15 minut tym razem na opiekanie. Upieczony karczek wystudzić i kroić.Smacznego :)


