Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .piątek, 20 marca 20155 dag korzenia
chrzanu,3/4 szklanki
majonezu,1/2 szklanki białego
wytrawnego wina1
jabłko3 łyżki
śmietany 36%1 łyżeczka
cukrusólpieprzChrzan umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce z małymi otworami i sparzyć niewielką ilością wrzątku.
Jabłko umyć, obrać, pokroić na ósemki, podlać 3 łyżkami
wina i ugotować do miękkości, a następnie przetrzeć przez sito i ostudzić. Wymieszać z
winem,
chrzanem i
majonezem. Doprawić
pieprzem,
solą i.
cukrem.
Śmietanę ubić i tuż przed podaniem delikatnie połączyć z sosem. Sos można zabarwić na zielono, dodając 1 łyżkę zmiksowanego
szpinaku (surowego lub mrożonego).