Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka mąki - 150 g1 szklanka cukru - 220 g1 szklanka mleka - 1/4 l1 łyżka oleju - 14 g1 łyżka śmietany - 15 g1 łyżeczka soli - 6 g1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka mąki - 16 g1 łyżka bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .środa, 18 marca 20154-6 jajek1 mała puszka czerwonego kawioru2 łyżki śmietany 22%2 łyżki masłasok z 1 cytrynynatka pietruszki,sólpieprzNatkę opłukać i osączyć. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i utrzeć je z masłem, śmietaną oraz jedną łyżką soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Masę żółtkową przełożyć do szprycy i wycisnąć na połówki jajek. Na wierzchu położyć kawior, skropić go resztą soku z cytryny i przybrać natką.