Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .wtorek, 17 lutego 20154 filety wieprzowe z
mięsa od
szynki (60 dag),2 łyżki
mąki pszennej,2 łyżki
margaryny,1/2 szklanki czerwonego
wytrawnego wina,3 łyżki
miodu, 20 dag świeżych
owoców (
jeżyny,
poziomki albo
żurawiny),1
goździk,
sól,
pieprzFilety opłukać, osączyć, zbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć, obtoczyć w
mące i obrumienić na
margarynie. Do
wina dodać
miód. Usmażone
mięso zalać
winem i dusić 40 min na małym ogniu. Na 10 min przed końcem duszenia włożyć
owoce i
goździk.